Historische tijdschriften en couranten van 1720 tot heden

Krantenverzamelaars, vind die ene krant bij Junior Antiquariaat!

Met de komst van het internet wordt de papieren krant minder populair. Het aantal abonnees van een krant daalt. Viel in de jaren ’80 en ’90 bij de meeste mensen de krant nog op de deurmat. Tegenwoordig wordt er minder waarde aan deze nieuwsbron gehecht. Elke krant is immers op het internet vertegenwoordigd, waardoor mensen zeer snel van het dagelijkse nieuws op de hoogte zijn. En het meeste nieuws is ook nog gratis te lezen.

Eén exemplaar per krant

Vandaag de dag zijn er altijd mensen die nog wel een krant kopen en bewaren. Dankzij deze mensen zijn van de meeste kranten, die in de loop der eeuwen zijn verschenen, één of twee exemplaren bewaard gebleven. Ook van historische periodieken, zoals ‘De Kroniek’, met slechts honderden abonnees. Dit zijn ‘pareltjes’ voor de meeste krantenverzamelaars.

Specifieke kranten

Evenals bij postzegels zijn er krantenverzamelaars die specifiek op zoek zijn naar een bepaalde krant. De één verzamelt kranten waarin bijzondere gebeurtenissen (bijvoorbeeld WK-voetbal en koninklijke huwelijken) staan vermeld, bij een ander gaat het juist om de advertenties of de stripverhalen (onder andere Tompoes) en weer een andere krantenverzamelaar is geïnteresseerd in een specifiek thema. Voor alle krantenverzamelaars is er dé plek waar wellicht dat ene exemplaar wel te bemachtigen is, dat is bij ‘Junior Antiquariaat’ in Nieuw-Buinen!

Historisch Archief

‘Junior Antiquariaat’ is hét historisch archief waar ruim twee miljoen kranten vanaf het jaar 1720 liggen opgeborgen. Hier liggen unieke exemplaren die (bijna) nergens anders meer kunnen worden gekocht. Daarom wordt ‘Junior Antiquariaat’ ook wel ‘Historisch Archief’ genoemd.

Online krantencollectie

Op de website ‘Historisch Arcief’ staat een overzicht van een deel van alle kranten die in het archief aanwezig zijn. Dagelijks worden nieuwe titels aan de online collectie toegevoegd. De prijzen zijn afhankelijk van het aantal kranten, die worden afgenomen. Staat een bepaalde krant niet op de website vermeld, kan deze wel in het bezit zijn van ‘Junior Antiquariaat’.

Bezoek ‘Junior Antiquariaat’

Krantenverzamelaars kunnen ‘Junior Antiquariaat’ een lijst met titels, data of jaargangen van kranten per e-mail toesturen. De gevraagde kranten worden vervolgens zo snel mogelijk opgezocht en opgestuurd. Daarnaast biedt ‘Junior Antiquariaat’ krantenverzamelaars de mogelijkheid om op afspraak naar het archief in Nieuw-Buinen te komen. U krijgt de gelegenheid om de collectie te bewonderen en door het archief te struinen op zoek naar uw ‘pareltjes’.

Maak uw krantencollectie compleet

Bent u een krantenverzamelaar en is uw collectie nog niet compleet? Mist een nog een aantal titels? Ontbreekt er een complete jaargang? Neem gerust contact met ‘Junior Antiquariaat’ op! Bel voor een afspraak of stuur uw lijst met kranten per e-mail naar ons toe.

‘Junior Antiquariaat’ is u graag van dienst bij het compleet maken van uw krantenverzameling!

Kijk ook eens op: Rememory.nl, Krantgemist.nl, Krantenstok.nl, Historisch Archief & Krantvanuwgeboortedag.nl