Historische tijdschriften en couranten van 1720 tot heden

Tijdschriftenverzamelaars, Junior Antiquariaat helpt uw collectie compleet te maken!

De eerste ‘echte’ tijdschriften verschenen in de negentiende eeuw. Het waren voornamelijk de rijkere mensen die de bladen lazen, aangezien het maken van een tijdschrift duur was. Redacteuren waren in tegenstelling tot vandaag de dag niet zozeer op zoek naar nieuwe nieuwsfeiten. Wanneer mensen een onderwerp interessant genoeg vonden, gingen ze het artikel toch wel lezen.

‘Echte, complete tijdschriften’

Evenals kranten zijn van de verschenen tijdschriften weinig exemplaren in de originele staat bewaard gebleven. In de meeste gevallen is er nog één ‘echt’ tijdschrift, zoals van Beatrijs, De Spiegel, Eigen Haard, Katholieke Illustratie en Zonneschijn. Voor de serieuze tijdschriftenverzamelaar zijn dit dé bladen waarna ze op zoek zijn.

Historisch archief vol tijdschriften

Om het gewenste tijdschrift te kunnen bemachtigen, dient vaak stad en land te worden afgezocht. Laat nu net in de provincie Drenthe, in de plaats Nieuw-Buinen welteverstaan, een groot historisch archief zijn gevestigd: ‘Junior Antiquariaat’, ook wel ‘Historisch Archief’ genoemd. In het archief van ‘Junior Antiquariaat’ liggen meer dan honderdduizenden originele tijdschriften opgeslagen. Grote kans dat tijdschriftenverzamelaars hier dat ene tijdschrift vinden waarnaar ze al jaren op zoek waren.

Specifieke tijdschriften

Elke tijdschriftverzamelaar kan bij ‘Junior Antiquariaat’ terecht. Of iemand nu verzamelaar is van jeugdtijdschriften, damesbladen of specifiek op zoek is naar tijdschriften over vliegtuigen, Ford of de Holland-Amerikalijn of met toenmalig koningin Juliana, James Dean of Brigit Bardot op de cover, u kunt het zo gek niet bedenken of het ligt in Nieuw-Buinen. Unieke exemplaren die een tijdschriftenverzamelaar alleen nog via ‘Junior Antiquariaat’ kan bemachtigen.

Online tijdschriftencollectie

Op de website ‘Historisch Archief’ staat een deel van onze tijdschriftencollectie vermeld. Gezien de omvang van de collectie worden dagelijks nieuwe bladen online geplaatst. Een tijdschrift dat niet op de website staat vermeld, kan wel in het archief liggen.

Bezoek ‘Junior Antiquariaat’

Tijdschriftenverzamelaars kunnen ‘Junior Antiquariaat’ een lijst met titels, data of jaargangen van tijdschriften per e-mail toesturen. De gevraagde tijdschriften worden vervolgens zo snel mogelijk opgezocht en opgestuurd. Daarnaast biedt ‘Junior Antiquariaat’ tijdschriftenverzamelaars de mogelijkheid om op afspraak naar het archief in Nieuw-Buinen te komen. U krijgt de gelegenheid om de collectie te bewonderen en door het archief te struinen op zoek naar uw ‘pareltjes’

Maak uw tijdschriftencollectie compleet

Bent u een tijdschriftenverzamelaar en is uw collectie tijdschriften nog niet compleet? Mist een nog een aantal titels? Ontbreekt er een complete jaargang? Neem gerust contact met ‘Junior Antiquariaat’ op! Bel voor een afspraak of stuur uw lijst met kranten per e-mail naar ons toe.

Kijk ook eens op: Rememory.nl, Krantgemist.nl, Krantenstok.nl, Historisch Archief & Krantvanuwgeboortedag.nl